over ons

Over Judo Vereniging Venray

Judo Vereniging Venray

Judo Vereniging Venray opgericht op 20 januari 1960 is aangesloten bij de Judo Bond Nederland en vierde in 2010 haar 50 jarig jubileum. 

We verzorgen al vele jaren zowel recreatie als wedstrijdsport judolessen voor jeugd (vanaf 5 jaar), junioren en senioren. De lessen staan onder deskundige leiding van erkende leraren. 

Recreatief en wedstrijdjudo

Naast het wedstrijdjudo met zijn specifieke kenmerken wordt binnen onze vereniging ook veel aandacht gegeven aan het recreatieve judo. Goede karakter vormende eigenschappen zoals respect voor elkaar, discipline en zelfvertrouwen zijn binnen de judosport belangrijke waarden. Binnen de judolessen, bij zowel recreatief als wedstrijdjudo, wordt in een prettige positieve sfeer veel aandacht geschonken aan deze kenmerkende eigenschappen van judo.

Naast het recreatieve judo promoot onze vereniging ook het wedstrijdjudo door het geven van geven van extra judotraining aan onze selectiegroep en het organiseren van het jaarlijks clubkampioenschap voor al onze leden.

Naast de vele toernooien jaarlijks in Nederland bezoeken we met de wedstrijdjudoka's (ook de jeugdige) regelmatig toernooien in het Buitenland. Vele provinciale en Nationale ereprijzen worden jaarlijks door onze judoka's behaald. 

Naast judo organiseren wij voor onze jeugdleden ook nevenactiviteiten zoals: Sinterklaas en carnavalsfeest. Voor de wachtende ouders tijdens de lessen en natuurlijk ook voor de oudere leden hebben we de beschikking over een kantine, waar men van een kopje koffie, thee of een glaasje fris kan genieten.  De kantine is tevens de vaste vergaderruimte voor het Bestuur. Tevens vinden hier ook ouderavond, jaarvergadering en éénmaal per jaar de afsluitende feestavond voor al onze vrijwilligers plaats.

Internationale judo evenementen

Daarnaast organiseren wij al meer dan 40 jaar een groot Internationaal Judo Toernooi. Dit toernooi is uitgegroeid tot één van de grootste en sterkst bezette judotoernooien van Europa. Vele Nationaal, Europees, Wereld en Olympisch kampioenen waren weleens deelnemer aan ons toernooi. Jaarlijks zijn 1500 judoka's uit meer dan 25 verschillende landen present op de Venrayse judomat. Judo Tournament Venray is hiermee een begrip in de judo Wereld. Vaak wordt ons toernooi ook aangewezen als selectie-toernooi door Nederlandse en Buitenlandse judobonden. Voor de organisatie van dit jaarlijkse evenement kunnen we gelukkig een beroep doen op een groot aantal vrijwilligers vanuit onze vereniging. Voor meer informatie over onze toernooien, klik op het Toernooi logo in het hoofdmenu (vanwege het Internationale karakter van ons toernooi is dat deel van onze site tevens in meerdere talen.

Bestuur Judo Vereniging Venray

Voorzitter:

Roland Zwiebel

Secretaris:

Floor van Stokkem

Penningmeester: 

Ramon Jeurgens

Bestuursleden:

Tom van Stokkem, Erik Cup, Dave Peters en Adrie vanStokkem.

 

 

 

Trainers:

Adrie van Stokkem

Ron Smits 

Ron Mulder

Webmasters:

Roland, Dave en Arie

Gesponsord door: