Judo Vereniging Venray is opgericht op 20 januari 1960 en aangesloten bij de Judo Bond Nederland. Wij vierden in 2010 ons 50 jarig jubileum.

We verzorgen al vele jaren op zowel recreatie als wedstrijd niveau judolessen voor jeugd (vanaf 5 jaar), junioren en senioren. De lessen staan onder deskundige leiding van erkende leraren.

DOJO

Recreatief 

Naast het wedstrijdjudo met zijn specifieke kenmerken wordt binnen onze vereniging veel aandacht besteed aan het recreatieve judo. Goede karakter vormende eigenschappen zoals respect voor elkaar, discipline en zelfvertrouwen zijn binnen de judosport belangrijke waarden. Binnen de judolessen, bij zowel recreatief als wedstrijdjudo, wordt in een prettige positieve sfeer veel aandacht geschonken aan deze kenmerkende eigenschappen van judo.

TRNG

Wedstrijdjudo
Naast het recreatieve judo promoot onze vereniging ook het wedstrijdjudo door het geven van extra judotraining aan onze selectiegroep en het organiseren van het jaarlijks clubkampioenschap voor al onze leden.

WEDSTR

Deelname nationale en internationale toernooien
Naast de vele toernooien in Nederland, die we met de wedstrijdjudoka's (ook de jeugdige) bezoeken, participeren we ook regelmatig in toernooien in het Buitenland. Vele provinciale en Nationale ereprijzen worden jaarlijks door onze judoka's behaald.

 

Andere activiteiten
Naast judo organiseren wij voor onze jeugdleden ook nevenactiviteiten zoals: Sinterklaas, Carnavalsfeest en Jaarlijks eindfeest.

IMG 3005 twee drie

 

Kantine
Voor de wachtende ouders tijdens de lessen en natuurlijk ook voor de oudere leden hebben we de beschikking over een kantine, waar men van een kopje koffie, thee of een glaasje fris kan genieten. De kantine is tevens de vaste vergaderruimte voor het Bestuur. Hier vinden ook ouderavond, jaarvergadering en éénmaal per jaar de afsluitende feestavond voor al onze vrijwilligers plaats.

kantine

Internationaal Judo Toernooi Venray
Al meer dan 40 jaren organiseren wij met trots een groot Internationaal Judo Toernooi. Dit toernooi is uitgegroeid tot één van de grootste en sterkst bezette judotoernooien van Europa. Vele Nationale, Europese, Wereld en Olympische kampioenen waren weleens deelnemer aan ons toernooi. Jaarlijks zijn 1600 judoka's uit meer dan 30 verschillende landen present op de Venrayse judomat. Judo Tournament Venray is hiermee een begrip in de judo Wereld. Vaak wordt ons toernooi ook aangewezen als selectie-toernooi door Nederlandse en Buitenlandse judobonden. Voor de organisatie van dit jaarlijkse evenement kunnen we gelukkig een beroep doen op een groot aantal vrijwilligers vanuit onze vereniging. Voor meer informatie over onze toernooien, klik op het [Toernooi] in het menu (vanwege het Internationale karakter van ons toernooi is dat deel van onze site tevens in meerdere talen).