Tijdens de Limburgse kampioenschappen onder de 15 jaar op 15 maart 2019 is het voor alle 4 de deelnemende judoka’s van Judo Vereniging Venray gelukt om een podiumplaats te bemachtigen en voor 3 van hen deelname aan het NK.

 LK2018U15


Bij de jongens tot 46 kg slaagde Floris Haumann erin om tijdens deze kampioenschappen de Limburgse titel voor judoka’s tot groene band te veroveren. Hij won zijn wedstrijden allemaal met ippon zodat hij zich Limburgs Kampioen mag noemen dit seizoen.Bij de klasse jongens en meisjes in de verschillende gewichtsklassen met groene band en hoger konden de deelnemers zich kwalificeren voor het NK dat over 3 weken in het Groningse Leek zal plaatsvinden. Hiervoor moest echter wel een podiumplaats worden behaald, daar alleen de eerste 3 judoka’s per district zich plaatsen voor het NK.

Onze vereniging nam met 3 judoka’s deel in deze klasse, Marit Woertman, Indy Spee en Bora Soysal. Marit uitkomend bij de meisjes -36 kg, moest zich na een volle wedstrijdtijd echter in de extra golden score wedstrijdtijd gewonnen geven aan haar mede kanshebber op de titel Marlouk Colbers uit Helden. Daar zij verder alle wedstrijden hierna winnend afsloot behaalde zij het nog maximaal haalbare n.l. een 3e plaats en dus kwalificatie. Indy Spee die uitkwam bij de meisjes -40 kg verloor ook haar eerste wedstrijd, maar slaagde er daarna ook in om alle wedstrijden verder winnend af te sluiten, zodat ook zij zich op het NK mag gaan meten met de andere gekwalificeerde deelneemsters uit ons land.

De laatste deelnemer van onze vereniging was Bora Soysal hij kwam uit bij de jongens -55 kg. Bora maakte in de voorronden geen fout en versloeg zijn tegenstanders snel met maximale scores. In de hierdoor de haalde finale moest hij zich echter gewonnen geven aan de sterke judoka Tristan Slangen uit Echt. Bora behaalde hiermee een 2e plaats op dit kampioenschap en tevens toegang tot het NK, samen met Marit en Indy.